rat

Ratten

Ratten zijn de meest gevreesde en vernietigende knaagdieren. Ze zijn opportunisten, vreten en schenden voedsel met hun tandren, klauwen en uitwerspelen. Ratten vormen enorme gezondheidsrisico’s zowel voor mensen als voor huisdieren. Ze geven onder andere de Leptospira, de ziekte van Weil, de Pest , en de Hantavirus door. Vooien , tekenen mijten die snel verlopen allergische reacties veroorzaken worden overgebracht door ratten.

De experten in ongedierbestrijding van AHC lossen uw ratten problemen daadwerkelijk en in alle veiligheid op.

  • De behandeling is neutral zowel voor het milieu als voor uw familie en medewerkers.
  • Er wordt niet van u verwacht dat uw spullen verplaatst worden.
  • AHC grijpt zo onopvallend mogelijk in.
  • De methodes van AHC zijn ECO Pest Control.

Denkt u dat er Ratten in uw huis of onderneming zijn ? Neem contact met ons op:

Bel ons meteen en gratis : 0800 64 100

AHC is bereikbaar 24u/24u en 7d/7d

Hints op de aanwezigheid van ratten

Ratten hebben een grote angst voor mensen.
De aanwijzingen op de aanwezigheid van ratten kunnen divers:

  • Geuren gekenmerkt door het urine van ratten die als doel heeft hun territorium aftebaken.

  • Geluid van het krabben en het verplaatsen van de knaagdieren

  • Uitwerpsellen zijn donker en aaneengeregen, ze meten van 10 a 14 mm

rat noir

Zwarte Rat

De zwarte rat (Rattus rattus) is een knaagdier uit de familie Muridae. De zwarte rat is ook wel bekend onder de namen zolderrat, scheepsrat, huisrat, dakrat en pestrat. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Mus rattus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. In Nederland is de soort boven de grote rivieren bijna volledig verdrongen door de bruine rat. Berichten dat het dier vanuit het zuiden oprukte naar Midden-Nederland zijn niet bevestigd door tellingen.

rat brun-bruin rat - brown rat

Bruine Rat

De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier behorende tot de orde van de knaagdieren. De soort is ook wel bekend als Noorse rat, rioolrat, waterrat of stadsrat. Met waterrat wordt echter vaker de woelrat bedoeld. De tamme rat stamt af van de in het wild levende bruine rat. Bruine ratten hebben steevast dezelfde bruine schutkleur. Terwijl bij tamme ratten deze kleur kan geëvolueerd zijn tot verschillende variëteiten. De bruine rat is een van de succesvolste zoogdieren ter wereld en komt tegenwoordig over bijna de gehele wereld voor tot in de binnenlanden van Afrika.

rat musque

Muskusrat

De muskusrat of bisamrat (Ondatra zibethicus) is een knaagdier uit de onderfamilie van de woelmuizen en, hoewel de naam dat suggereert, behoort de muskusrat dus niet tot de ratten. Het dier werd vroeger in restaurants ook wel als waterkonijn aangeduid. De soort staat sinds 2017 op de Europese Unielijst van zorgwekkende invasieve exoten. Het dier wordt in Nederland en België actief bestreden wegens de schade die het dier aanbrengt aan landbouwgewassen, dijken en oevers. De muskusrat is de enige nog levende soort uit het geslacht Ondatra.